OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Neuvottelut saatavat loppua jos Turkille asetetaan sanktioita – Erdogan

Presidentti Recep Tayyip Erdogan kertoi tiistaina, että Euroopan unionin päätös rangaista Turkkia Kyproksen rannikolla tehdyistä kaasuporauksista saattaa häiritä neuvotteluja ryhmän kanssa.

Turkki, joka on muodollinen ehdokas EU jäseneksi, heikentyneistä suhteista huolimatta, kritisoi päätöstä ja totesi, että se ei lopeta poraamista Välimeren itäosassa, koska se toimii omalla mannerjalustallaan tai alueilla, joilla Kyproksen turkkilaisilla on oikeuksia.

Puhuessaan Ankarassa ennen Washingtonin vierailuaan, Erdogan tyrmäsi EU:n päätöksen ja sanoi Turkin toimivan kansainvälisen oikeuden mukaisten oikeuksiensa mukaisesti. Hei EU, tiedä tämä: Turkki ei ole yksi niistä maista, joita olette tulleet tunteneeksi aikaisemmin. Olemme maa, joka istuu neuvottelupöydässä kanssanne ”, Erdogan kertoi. “Neuvottelut voivat yhtäkkiä päättyä.”

Erdogan varoitti maanantaina, että Turkki voi lähettää vangitut islamilaisen valtion (IS, entinen ISIS) taistelijat Eurooppaan, Reuters sanoi.
RT