OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Espanjan kuningas tapasi Kuuban presidentin Havannassa

Espanjan kuningas Felipe VI ja Kuuban presidentti Miguel Diaz-Canel tapasivat tiistaina Karibian saarta hallinneen kuninkaallisen perheenjäsenen ensimmäisen modernin valtion vierailun alussa Kuubassa.

Kuningas Felipe ja kuningatar Letizia aloittivat matkan virallisen osion laskemalla seppeleen Kuuban 19. vuosisadan taistelun sankarille Jose Martin muistomerkille, joka taisteli Espanjan itsenäisyydestä.

Kuningas ja presidentti allekirjoittivat sopimuksen, jonka yksityiskohtia ei heti paljastettu, AP kertoi.

Matka on herättänyt Espanjan oikeistolaispoliitikoissa kritiikkiä ja inspiroinut kriittisiä mielipiteitä konservatiiveihin suuntautuneissa sanomalehdissä, matkasta, jota pidetään askeleena kohti normalisoituneita suhteita Espanjan ja sen entisen siirtokunnan välillä.
RT