OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Korean niemimaan rajajoet virtaavat verta. Varoitus, kuvat eivät sovellu herkille!

Voimakkaita sateita on syytetty sikojen veren leviämisestä jokiin Korean rajan varrella tällä viikolla, sen jälkeen kun noin 47 000 sikaa jouduttiin teurastamaan Afrikkalaisen sikaruton puhkeamisen yhteydessä.

Paikallinen kansalaisjärjestö väittää, että veri oli peräisin läheiseltä teurastuspaikalta, jossa oli hävitetty noin 47 000 sianruhoa. Voimakkaiden sateiden myötä veri oli valunut Imjin-jokeen. Etelä-Korean viranomaisten mukaan siat oli jo desinfioitu ennen teurastusta ja että ruhojen muovipakkausten valmistus viivästyi.

Tapahtunut sai monet alueella asuvat ihmiset ahdistuneiksi ja huolestuneiksi ”, kertoi Yeoncheon Imjin River Civic Network -järjestön vetäjä Lee Seok-woo.

“Hajua oli myös vaikea kestää. Kuulin, että monet viljelijät eivät voineet työskennellä sietämättömän hajun takia. Tämän ei olisi pitänyt tapahtua.”

Etelä-Korea on teurastanut noin 380 000 sikaa Afrikkalaisen sikaruton äskettäisen puhkeamisen jälkeen. Tällä hetkellä vastalääkettä tai rokotusta ei ole tälle monimutkaiselle taudille, jonka seurauksena sikakarjaa on tuhoutunut ympäri Aasian maita ja tämän seurauksena taas markkinahinnat ovat ponnahtaneet ylös.

Afrikkalainen sikarutto ei ole haitallinen ihmisille, mutta erittäin tarttuva ja lähes sataprosenttisesti kuolemaan johtava sioissa.

Soul puolestaan väittää, että puroihin virtaava veri oli ”käsitelty kunnolla” imupumppujen ja monien muiden laitteiden avulla. Viranomaiset väittävät, että paikallinen vesi on juomakelpoista eikä pilaantunutta.

“Olemme rakentaneet valleja ja muita suojauksia, jotta ei saastunut vesi virtaa alajuoksun alueelle”, ministeriö sanoi ja lisäsi: “Tällä hetkellä virrassa ei ole verta.”
RT