OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Saksan poliisi pidätti maanalaisen ISIS-solun, joka oli asetettu ampumaan ja pommittamaan “uskottomia” valtavassa räjähdyksessä

Kolme epäiltyä, jotka olivat vannoneet uskollisuuttaan islamilaiselle valtiolle, on pidätetty laajassa terrorismin vastaisessa hyökkäyksessä lähellä Frankfurtia, ja viranomaisten mukaan se lopetti suuren terroristi-iskun, joka olisi tehty räjähtein ja käsiasein.

Yli 170 upseeria, mukaan lukien SEK-nimisen poliisin terrorisminvastaisen ryhmän jäsenet, rynnäköivät tiistaina illalla kolmeen asuntoon Offenbach-am-Mainissa. Pääepäilty oli 24-vuotias makedonian-saksalainen, kun taas hänen avustajat olivat 22 ja 21 vuotiaita turkkilaisia, jotka pidätettiin erillisten ratsioiden aikana samassa kaupungissa.

Pääepäilty oli hyvin pitkällä hyökkäyksen valmistelussa, Frankfurtin valtion syyttäjä kertoi tiedotusvälineille. Hän oli jo hankkinut osia kotitekoisten räjähteiden valmistamiseksi ja yrittänyt ostaa aseita darknetistä, osa internetiä, jota käytetään usein laittomaan liiketoimintaan.

Yhdessä Offenbachissa kasvaneet miehet näyttävät suunnitelleen hyökkäystä Rein-Main-alueelle. Heidän tarkoituksenaan oli tappaa “mahdollisimman monta, niin kutsuttua uskotonta ihmistä”, syyttäjäntoimiston tiedottaja Nadja Niesen kertoi.

Saksa on ollut korkeassa valmiustilassa lisääntyneen terrorismiuhan takia. Vuonna 2016 maa kärsi kuolettavimmasta hyökkäyksestä, kun 23-vuotias tunisialainen mies törmäsi kaapatun kuorma auton kanssa Berliinin joulumarkkinoille tappaen 12 ihmistä.

Nyt tapahtunut, tuli vain päivän sen jälkeen, kun Turkki ilmoitti aloittavansa eurooppalaisten IS-taistelijoiden palauttamisen takaisin näiden kotimaihin. Saksa odottaa kymmentä miestä, naista ja lasta saapuvan, joilla kaikilla on yhteys mainittuun terroristiryhmään.
RT