OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

USA antoi matkustuskiellon ja evakuoi Boliviassa olevan diplomaattihenkilökuntansa

Ulkoministeriö on määrännyt Yhdysvaltain hallitustyöntekijöiden perheenjäsenet lähtemään Boliviasta ja myöntänyt myös luvan ei-välttämättömille diplomaattiselle henkilöstölle lähteä, koska mielenosoitusten ja väkivaltaisten yhteenottojen määrä maassa on vain lisääntyivät, kun oppositiopoliitikko Jeanine Añez julisti itsensä “väliaikaiseksi presidentiksi” Evo Moralesin eron jälkeen.

“Yhdysvaltain hallituksella on rajalliset mahdollisuudet tarjota hätäpalveluita Yhdysvaltojen kansalaisille”, ulkoministeriö sanoi tiistaina annetussa neuvonannossa, jossa ilmoitettiin evakuoinneista ja asetettiin maahan matkustuskielto. Viesti varoitti toistuvista mielenosoituksista, lakkoista, tiesuluista ja marsseista Bolivian suurimmissa kaupungeissa.

Boliviaa on kohdannut väkivaltaiset mielenosoitukset lokakuun lopun presidentinvaalien jälkeen, joissa oppositiohahmot kieltäytyivät hyväksymästä Moralesin voittoa. Viikkojen levottomuuksien jälkeen ylin sotilasjohto painosti sosialistisen johtajan eroamaan, pakottaen Moralesin pakenemaan maasta ja hakemaan poliittista turvapaikkaa Meksikossa, tilannetta, jota Morales pitää vallankaappauksena.

Huolimatta ulkoministeriön äkillisestä evakuointi ilmoituksesta ja matkustuskiellosta, joka näyttää osoittavan Bolivian heikentyneen tilanteen, Washington kertoi Moralesin eron olevan voitto “demokratialle” ja “kansan tahdolle”.
RT