OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ainakin yksi kuollut ja kolme loukkaantunut kouluampumisessa Venäjällä

Ainakin yksi henkilö on tapettu ja kolme muuta loukkaantunut yliopistossa Venäjän Kaukoidän itäkaupungissa Blagoveshchenskin alueella, 19-vuotiaan opiskelijan avattua tulen sokkona opiskelijatovereitaan päin, tappaen sen jälkeen itsensä.

Aseistautunut hyökkääjä avasi tulen omassa luokassaan, loukkaannuttaen vakavasti useita ihmisiä, joista yksi kuoli saamiinsa vammoihin. Kun poliisi saapui tapahtumapaikalle, asemies kieltäytyi antautumasta ja käänsi aseen ja ampui itsensä kuoliaaksi.

Ase oli laillisesti hankittu ja rekisteröity ampujalle, viranomaiset kertoivat, vaikka ei ollut heti selvää, millaista asetta oli käytetty. Venäjän tiukat ampuma aseita koskevat asetukset antavat yli 18-vuotiaille yksityishenkilöille mahdollisuuden hankkia aseenkantoluvan itsepuolustukseen, urheiluun ja metsästykseen ja myös keräilijöille.

Poliisi on edelleen rajannut alueen, silminäkijöiden ottamien videoiden mukaan.

Tutkijoiden on vielä selvitettävä hyökkäyksen motiivi, mutta alustavien raporttien mukaan ampumisen saattoi laukaista luokkatovereiden väittely ja keskinäinen riita. Muiden vahvistamattomien tietojen mukaan hyökkääjä olisi poistettu luokasta tultuaan myöhässä – mutta palattua takaisin aseella ja avattua tulen.
RT