OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Israel ja Jihad sopivat tulitauosta Gazan-aluella

Israel ja islamilainen jihad-ryhmä Gazassa ovat päässeet torstaina tulitaukosopimukseen lopettaakseen kuukausien raskaimman Gazan taistelun, AP kertoi.

Islamilaisen jihad-edustajan Musab al-Berimin mukaan Egyptin välittämä sopimus astui voimaan aikaisin torstaina aamulla. Israelin armeijan tiedottaja twiittasi, että Gazan operaatio on ohi. Joitain rajoituksia poistettiin eteläisen Israelin asukkailta ja liikenne palasi Palestiinan rannikkoalueiden kaduille.

Tulitauko perustuu al-Berimin mukaan ryhmän esittämiin vaatimuksiin, sisältäen Israelin tekemien kohdennettujen Jihad-ryhmänjohtajien murhien lopettamisen.

Israelin armeijan tiedottaja everstiluutnantti Avichay Adraee ei vahvistanut tällaista sopimusta, listaten vain Israelin saavutuksia taisteluissa. Israelin ulkoministeri kertoi, että militantien kohdennetut murhat tulevat jatkumaan.
RT