OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuwaitin hallitus erosi parlamentin infrastruktuuria koskevien “kuulustelujen” jälkeen

Kuwaitin hallitus jätti eronpyyntönsä torstaina, vain päiviä sen jälkeen, kun maan julkisten töiden ministeri ilmoitti eroavansa parlamentin kanssa käytyjen tiukkasävyisten keskustelujen jälkeen.

Jotkut lainsäätäjät olivat syyttäneet Jenan Ramadania, joka on myös asuntoministeri, koska hän ei pystynyt korjaamaan infrastruktuuria, joka oli vahingoittunut suurten tulvien takia vuonna 2018. Yhteensä 10 lainsäätäjää oli ilmoittanut jättäneensä epäluottamuslauseen häntä vastaan. Ramadan oli vaatinut, ettei häntä pidä pitää vastuussa asioista, jotka edelsivät hänen ministerikauttaan.

Lainsäätäjät pyrkivät myös, saatujen tietojen mukaan, saamaan maan varaulkoministeri ja sisäministeri Shiekh Khaled Al Jarrah Al Sabah parlamentin kuultavaksi, AP raportoi.

Hallitukset ovat eronneet Kuwaitissa viime vuosina, etenkin saatuaan äänestyksissä epäluottamuslauseita ja pyyntöjä kuulustella hallitsevan Al Sabah perheen jäseniä. Maan parlamenttivaalien odotetaan alkavan vuoden 2020 alkupuolella.
RT