OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvallat haluaa Turkin takaisin ruotuun jännitteiden kasvaessa NATO-liittolaisten välillä

Yhdysvallat haluaa saada Turkin “takaisin ruotuun” , puolustusministeri Mark Esper kertoi keskiviikkona varoittaessaan jälleen Ankaraa ajautuneen pois Naton kumppaneistaan.

Washington on huolestunut siitä, että äskettäiset asekaupat Venäjän kanssa ja sen viimeaikainen hyökkäys Pohjois-Syyriaan tarkoittaa, että Turkki on liukumassa pois sotilasyhteistyöstä. Esperin kommentit edelsivät Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin keskiviikkoista tapaamista Valkoisessa talossa presidentti Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

“Tarvitsemme Turkin takaisin ruotuun. He ovat olleet hyviä liittolaisia monien vuosien ajan, taisteluissa Yhdysvaltojen rinnalla Korean sodassa aina sen läsnäoloon Afganistanissa”, Esper kertoi.

Puolustusministeri sanoi, että Yhdysvaltojen on jatkettava suhteiden luomista etenkin sotilaiden välillä sotilaallisen tason varmistamiseksi, että molemmilla mailla on “kestävät suhteet, jotka saavat meidät kulkemaan läpi tämän kovan ajanjakson”.
RT