OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maailmanlaajuinen velka on tänä vuonna ylittämässä 250 biljoonan dollarin

Kansainvälisen rahoituslaitoksen (IIF) International Institution of Finance, uusi raportti osoittaa, että maailman velka nousi 7,5 biljoonaa dollaria 2019 vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana ennätykselliselle yli 250 biljoonan dollarin. Tämä johtuu Yhdysvaltojen ja Kiinan kasvaneista velkamarkkinoista.

IIF ilmoitti, että ”Kiinan ja Yhdysvaltojen osuus kasvusta oli yli 60 prosenttia. Samoin EM:n Emerging Market [kehittyvien markkinoiden] velka saavutti myös uuden ennätyksen – 71,4 biljoonaa dollaria (220 prosenttia BKT:stä). “

Raportin mukaan kasvava velkaantuminen ympäri maailmaa on ollut suuri huolenaihe sijoittajille ja taloustieteilijöille. Ennätyksellisen alhaiset korot tekevät yrityksille ja valtioille erittäin helpoksi lainata lisää rahaa.

”Rahoituskehityksen jatkamismahdollisuudet pienenevät monissa osissa maailmaa, maissa, joissa julkinen velka on korkea (Italia, Libanon) – sekä niissä, joissa julkinen velka kasvaa nopeasti (Argentiina, Brasilia, Etelä-Afrikka, Kreikka) – saattaa olla vaikeampaa kääntyä verokannustimiin ”, IIF totesi.
RT