OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Turkki aloitti kaasunporaukset Kyproksen rannikolla


Turkkilainen öljy- ja kaasunporausalus “Fatih” on aloittanut toimintansa Kyproksen koillisrannikolla, Turkin varapresidentti Fuat Oktay sanoi perjantaina huolimatta EU:n varoituksista, että Ankaran pitäisi luopua hankkeesta.

EU:n ulkoasiainneuvosto hyväksyi maanantaina raamit Ankaraa vastaan kohdistuville rajoittaville toimenpiteille, jotka liittyvät sen poraustoimintaan Välimeren itäosassa.

Turkki, joka on muodollinen ehdokas liittymään EU:hun huolimatta heikentyneistä suhteista ryhmään, kritisoi päätöstä ja totesi, että se ei lopeta porausta, koska se toimii omalla mannerjalustallaan tai alueilla, joilla Kyproksen turkkilaisilla on oikeuksia.

Toinen turkkilainen porauslaiva, Yavuz, on Kyproksen länsirannikon ulkopuolella, Reuters raportoi.
RT