OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Turkki siirtänyt yli 6000 syyrialaista väliaikaisiin keskuksiin

Turkki on lähettänyt yli 6000 Istanbulissa asunutta syyrialaista siirtolaista väliaikaisiin asuntokeskuksiin muihin maakuntiin heinäkuun alun jälkeen, paikallisen kuvernöörin virasto ilmoitti perjantaina. Hänen lausuntonsa tuli kaksi viikkoa sen määräajan umpeuduttua, jonka kuluessa kaupungin ei-rekisteröityjen syyrialaisten olisi pitänyt poistua kaupungista.

Viranomaiset olivat antaneet Istanbulissa olleille asiakirjattomille syyrialaisille aikaa 30. lokakuuta saakka vapaaehtoisesti muuttaa toiseen maakuntaan tai sitten joutua pakkosiirretyksi. Istanbulin kuvernöörin viraston mukaan 6416 rekisteröimätöntä syyrialaista on poistettu Istanbulista 12. heinäkuuta lähtien.

Turkkissa on yli 3,6 miljoonaa syyrialaista, mikä on suurin syyrialaisten väestö, joka on joutunut siirtymään kahdeksan vuotta kestäneen sisällissodan aikana. Syyrialaisten lukumäärä Istanbulissa, noin 15 miljoonan asukkaan kaupungissa, on kasvanut yli puoleen miljoonaan, Reuters sanoi.

Tunteet Turkin syyrialaispakolaisia kohtaan on huonontunut viime vuosina. Ankara haluaa sijoittaa osan heistä nyt hallitsemaansa maa-alueeseen Koillis-Syyriassa, samaan aikaan, kun sen hyökkäys siellä jatkuu Kurditaistelijoita vastaan.
RT