OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Autopommi tappoi 18 Turkin valvomalla alueella Syyriassa

Syyrian al-Babin kaupungissa räjähtänyt autopommi tappoi ainakin 18 ihmistä ja 28 loukkaantui, Turkin tiedotusvälineet ovat ilmoittaneet. Ankara syyttää kurditaistelijoitaa hyökkäyksestä.

Räjähdys tapahtui lauantaina bussiterminaalin lähellä, aiheuttaen kuolemia ja merkittäviä vahinkoja alueella. Al Jazeeran kirjeenvaihtajan julkaisema video osoitti kaoottisen kohtauksen, jossa oli useita pieniä tulipaloja ja mikä näytti olevan suuri verilammikko maassa.

Turkin puolustusministeriö on syyttänyt pommituksesta “epäinhimillisiä ja sivistymätöntä” kurdien YPG-ryhmää, sanoen, että iskussa käytetyt taktiikat osoittivat, että ne eivät olleet erilaiset kuin mitä Islamistisen valtion terroristiryhmän.

Al-Bab sijaitsee Aleppon osavaltiossa noin 30 km etelään Syyrian ja Turkin välisestä rajasta. Se on pysynyt Turkin valvonnassa vuoden 2016 lopusta lähtien. Ankaran tukemat miliisit valtasivat kaupungin taistellessaan Jihadisteja vastaan, jotka vuorostaan valtasivat sen vuonna 2013.
RT