OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Israelin siirtokunnat ovat kansainvälisen oikeuden mukaisia – Pompeo

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo on ilmoittanut uudesta suunnasta Israelin siirtokuntien suhteen Länsirannalla ja julistanut, että Washingtonin ei näe niitä enää kansainvälisen oikeuden vastaisena.

Pompeo kertoi, että Yhdysvallat ei enää noudata vuoden 1978 ulkoministeriön oikeudellista lausuntoa siirtokunnista, ja painotti, että se ei tässä asiassa johtaisi Yhdysvaltojen eristymiseen muusta maailmanyhteisöstä.

Yhdysvaltojen diplomaatti sanoi, että Trumpin hallinto jättää länsirannan aseman israelilaisten ja palestiinalaisten neuvoteltavaksi.

Pompeon mukaan päätös tuli “laillisen tarkastelun” tuloksena, eikä sen tarkoitus ollut lähettää mitään viestiä, vaikka muutos todennäköisesti vaikuttaa Palestiinalaisten ja ihmisoikeusryhmien tunteisiin negatiivisesti, jotka ovat tuominneet siirtokunnat ja sanovat niiden heikentävän rauhanpyrkimyksiä.
RT