OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Venäläiset lahjoittivat miljoona dollaria alle 24 tunnissa

Kun Italia pyysi maailmaa auttamaan Venetsian kunnostamisessa vuosikymmenien pahimman tulvan jälkeen, jotkut venäläiset eivät tuhlanneet aikaa – lahjoittivat miljoona euroa alle päivässä, Italian Venäjän-suurlähettiläs paljasti.

Italian Pasquale Terracciano kertoi, että lahjoituksia tekivät “varakkaat” henkilöt, joiden henkilöllisyyttä ei ollut paljastettu. Hän kertoi myös, että Italian Moskovan suurlähetystössä käynnistetään tiistaina solidaarisuuskampanja, jonka aikana järjestetään konsertti kuuluisan venäläisen kapellimestarin ja Mariinsky-teatterin johtaja Valeri Gergievin johtamana.

Venetsiaa kohtasi sunnuntaina 1,5 metrin (4.9 ft) nousuvesi (italialainen korkeavesi) jo kolmannen kerran alle viikossa. Vedenpinta pysyi tiistain 1,87 metrissä verratuna Venetsian surulliseen historiaan vuonna 1966, jolloin vesi nousi 1,94 metriin, tappaen noin 100 ihmistä ja tuhoamalla monia korvaamattomia taideteoksia.

Venetsian tulvat eivät ole mikään edullinen katastrofi. Kaupungin pormestari Luigi Brugnaro on arvioinut suolaveden aiheuttamat vahingot yli miljardiin euroon. Italian hallitus on julkaissut kansainvälisen vetoomuksen kunnostamisen auttamiseksi.

Venetsia, joka on ollut UNESCO:n maailmanperintökohteena vuodesta 1987, on koti Titianin ja Tintoreton arvokkaille mestariteoksille, historiallisille basilikoille, seinämaalauksille ja freskoille, jotka ovat peräisin renessanssiajalta
RT