OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Boeingin 737 menetti maailman suosituimman suihkukoneen tittelin Airbusin A320:lle

Eurooppalainen lentokonevalmistaja Airbus on juuri päässyt amerikkalaisen kilpailijansa ohi A320-mallin lentokoneella, maailman myydyimmän kapearunkoisen lentokoneen, Boeingin 737 ja 737 MAX-mallien skandaaliin vuoksi.

Vuosikymmeniä kestäneessä Airbusin ja Boeingin välisessä kilpailussa Seattlessa sijaitseva yritys näyttää menettäneen kärkipaikkansa, koska sen tähtikone, kapearunkoinen 737, ei ole enää suosituin suihkukone. Se on ollut kaikkien aikojen myydyin kaupallinen lentokone historiansa viiden vuosikymmenen aikana, mutta ylivalta näyttää häviävän.

Kuten molempien ilmailujättiläisten luvut paljastavat, A320 – ja sen eri tyypit olivat lokakussa saanneet yhteensä 15 193 tilausta ohittaen samantyyppisen 737:n, jonka kirjoissa on lokakuussa 15 136 kirjausta.

Boeing on kuitenkin tosiasiallisissa toimituksissa edelleen Airbus-yksikköä edellä, mutta ero pienenee vauhdilla. Pelkästään lokakuussa Ranskan Toulousessa sijaitseva Airbus toimitti asiakkailleen 77 konetta, joista 59 oli A320-koneita, kun taas heidän amerikkalaiset kilpailijansa olivat toimittaneet vain 20 suihkukonetta.
RT