OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Damaskoksen lentokentän lähellä kuultu useita räjähdyksiä – valtion tiedotusvälineet

Räjähdyksiä on saatujen tietojen mukaan kuultu Syyrian pääkaupungin Damaskoksen kansainvälisen lentokentän läheisyydessä, SANA-valtion uutistoimisto kertoi tiistaina. Israel sanoi aiemmin torjuneensa neljä Syyrialaista ohjusta.

Uutistoimiston oman paikalla olevan kirjeenvaihtajansa mukaan räjähdyksiä kuultiin lentokentän lähellä, antamatta kuitenkaan mitään lisätietoja aineellisista vahingoista tai uhreista.

Al-Masdar News -lehden Leith Abou Fadel kertoi Syyrian armeijan lähteiden mukaan, että kaupungin ohjuspuolustus oli suojautunut israelilaisten ammusten hyökkäykseltä lentokentän lähellä, ja lisäsi, että ”he torjusivat osan [ohjuksista]”. Fadel kertoi, että Israelin isku kohdistui myös Syyrian armeijan asemiin eteläisessä Damaskoksessa. Ohjukset on ilmoituksen mukaan ammuttu Israelin taisteluhävittäjistä.

Israelin puolustusvoimat (IDF) kertoivat varhain tiistaina torjuneensa neljä Syyriasta Israeliin laukaistua rakettia.

”4 kohdetta Pohjois-Israelia kohti. Voimme vahvistaa, että Israelin ilmapuolustusjärjestelmät sieppasivat kaikki neljä taivaalla ”, IDF raportoi Twitterissä.

Sireenien ääniä ilmoitettiin kuuluneen Israelin hallitseman Golanin kukkuloiden alueella aiemmin päivällä. Paikallisten mielestä he kuulivat räjähdyksen ääniä.

Israel ampuu toisinaan ohjuksilla Syyrian aluetta ja väittää kohdistavansa iskut Iranin asemiin, varoittaen samalla Syyrian viranomaisia vastaiskuista. Damaskos on tuominut tällaiset hyökkäykset vihamielisinä ja räikeinä kansainvälisen oikeuden rikkomuksina.
RT