OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

EasyJet haluaa ensimmäiseksi suuremmaksi lentoyhtiöksi, joka kompensoi kaikkien lentojensa päästöt

Britannian halpalentoyhtiö EasyJet haluaa korvata hiilidioksidipäästöt jokaisella lennolla lupaamalla, että sen ”vihreillä” toimilla ei ole vaikutusta matkustajien taskuihin.

Lentoyhtiö ilmoitti suunnitelmistaan tiistaina antamassaan lausunnossa ja lisäsi, että se on jo alkanut toimia hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Päätös maksaa yritykselle noin 32,4 miljoonaa dollaria (25 miljoonaa puntaa) vuodessa. Rahat käytetään tiettyihin hankkeisiin, jotka ”poistavat fyysisesti hiilidioksidin ilmasta”, mukaan lukien uusien puiden istuttamisen, metsien häviämisen estäminen, sekä aurinko- ja tuulivoima aloitteisiin.

Siksi EasyJet haluaa varmistaa, että projektit auttavat hiilidioksidin ja muiden kasvihuonekaasujen poistamisessa ilmakehästä vastineeksi sen lentokoneidensa tuottamiin.

Lentoyhtiöt ovat kohdanneet paineita vähentääkseen hiilidioksidipäästöjään. Jotkut ryhmät ovat jopa kehottaneet kansalaisia lopettamaan lentämisen kokonaan vähentääkseen lentomatkojen vaikutuksia ympäristöön.

Ideaa markkinoi edelleen ruotsalainen 16-vuotias tytär Greta Thunberg, joka teki otsikoita kiistanalaisella ympäristöaktivismillaan. Thunberg joutui syyskuussa menemään Yhdysvaltoihin pitämään kuuluisan puheensa YK:n ilmastohuippukokouksessa. Hän kieltäytyi kuitenkin lentämästä lentokoneella hiilijalanjäljen vuoksi. Joten hän saapui New Yorkiin päästövapaalla jahdilla osallistuakseen tapahtumaan. Vierailtuaan Yhdysvalloissa hänen piti pyytää apua palatakseen Eurooppaan samalla tavalla.
RT