OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Intian New Delhissä maksetaan jo hengittämisestä

Uusi villitys on saapunut Intiaan, jossa asiakkaille tarjotaan kirjaimellisesti raikasta ilmaa. Kun New Delhissä ilmanlaatu saavuttaa myrkyllisen tason, kaupunkiin ilmaantuu ”happibaareja” auttamaan paikallisia hengittämään.

New Delhin virkamiehet pakotettiin äskettäin julistamaan julkisen terveydenhuollon hätätilanteen kaupungin vaarallisesta ilmanlaadusta, sen jälkeen, kun pilaantumisaste nousi noin 20-kertaiseksi, mitä Maailman terveysjärjestö, WHO kuitenkin pitää turvallisena.

Ilmanlaatu on pysäyttänyt rakennushankkeet ja sulkemalla kouluja koko pääkaupungin alueella. Vaikka savusumulla täytetty ilma on väistämätöntä monille, voi kaupunkilaiset käteisellä löytää lyhyen helpotuksen paikallisesta “happibaarista”.

Yksi tällainen baari, nimeltään Oxy Pure, on sijoittunut korkeatasoisen ostoskeskuksen kulmaukseen. Kirkkaat valot ja välineet hehkuvat kirkkaana lasi-ikkunoiden läpi. Täällä asiakkaat voivat maksaa 299–499 rupiaa (noin 4–7 dollaria) 15 minuutin happisessiosta valitsemallaan useista tuoksuista, kuten appelsiini, laventeli, kaneli, eukalyptus, sitruunaruoho tai piparminttu.
RT