OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Itä-Libyassa olevat joukot ovat tehneet ilmaiskuja Misratan satamakaupunkiin

Itä-Libyaan sijoittautuneet joukot ilmoittivat suorittaneensa varhain tiistaina ilmaiskuja Misratan satamakaupunkiin keskittyen Turkista toimitettuihin panssaroituihin ajoneuvoihin ja ammusvarastoihin.

Iskut tulivat jo tuntien kuluttua pääkaupunkiin Tripoliin tehdystä tappavasta ilmaiskusta keksikehtaalle, Reuters kertoi. Hyökkäykset merkitsevät uutta kärjistymistä Tripolin ympärillä olevassa konfliktissa, jossa Itä-Libyassa sijaitsevan komentajaan Khalifa Haftariin uskolliset joukot ovat olleet hyökkäämässä huhtikuun alusta alkaen.

Haftarin Libyan kansallisarmeija (LNA) on yrittänyt vallata Tripolia, ja molemmat osapuolet ovat käyttäneet drooneja ja taisteluhävittäjiä suorittamaan ilmaiskuja satunnaisten taistelujen keskellä.

Misratan joukot ovat johtaneet Libyan kansainvälisesti tunnustetun hallituksen kotipaikan Tripolin puolustusta. Misrata on Länsi-Libyan toiseksi suurin kaupunki ja merkittävä opposition lähde Haftaria vastaan.