OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ruotsin syyttäjät hylkäsivät Assangen raiskaustapauksen

Ruotsin syyttäjät eivät jatka WikiLeaksin perustajan Julian Assangen raiskaustutkimusta. He ilmoittivat suorittaneensa tehtävänsä vuosien mittaisessa järjestelmässä menestyksekkästi Assangen saamiseksi lukkojen taakse.

Tutkijoiden mukaan todisteet eivät yksinkertaisesti olleet riittävän vahvoja syytteen tueksi, syyttäjien varajohtaja Eva-Marie Persson kertoi tiistaina tiedotustilaisuudessa. Julian Assangen haastattelu tapauksesta ei muuttaisi tätä arviota, hän sanoi.

Syyttäjäviranomainen totesi, että vaikka uhria pidettiin luotettavana, tapausta koskevat suulliset todistukset olivat ”heikentyneet” ja, että vahvistavat todisteet eivät olleet riittävän vahvoja tapauksen jatkamiseksi.

Assangea pidetään tällä hetkellä Britanniassa vankilassa. Toukokuussa hän sai 50 viikon rangaistuksen seitsemän vuotta vanhasta tapauksesta, joka johtui hänen päätöksestään poistua Ruotsista – viranomaisten luvalla, joka myöhemmin kumottiin – raiskaustutkinnan aikana.

Ruotsalainen pidätysmääräys annettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010 hänen poistuttuaan maasta; kun Yhdistyneen kuningaskunnan tuomioistuin vahvisti päätöksen luovuttaa hänet Ruotsiin vuonna 2012, hän haki turvapaikkaa Ecuadorin suurlähetystöstä Lontoosta, jossa hän asui seitsemän vuotta.

Hän taistelee tuomioistuimessa välttääkseen luovuttamisen Yhdysvaltoihin, missä hänellä on vakoilua ja hakkerointia koskevia syytöksiä, jotka voivat viedä hänet loppuelämäksi vankilaan, samalla, kun hän kärsii vakavista terveysongelmista, jotka ovat herättäneet hänen saamasta hoidostaan ​​kansainvälistä huomiota. Ruotsin viranomaiset aloittivat raiskaustutkinnan uudelleen hänen pidätyksensä jälkeen Ecuadorin suurlähetystössä huhtikuussa.
RT