OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Syyria saa 5000 tonnia viljaa Venäjän Krimiltä

Venäjän Krimin alueen johtajan Yuri Gotsanyukin mukaan ensi vuonna Syyriaan toimitetaan tuhansia tonneja venäläistä viljaa. Vienti Venäjän Mustanmeren niemimaalta sodan kärsimään maahan alkoi kaksi vuotta sitten.

Ensimmäinen viljaerä toimitetaan tammikuun alussa, Gotsanyuk kertoi tiistaina. Hän lisäsi, että Krimin alue odottaa lisää sitrushedelmien toimituksia Syyriasta. “Keskustelemme lisää toimituksista”, hän sanoi ja selitti, että Syyriasta peräisin olevat sitrushedelmät saapuivat alkuvuodesta 2019.

Maanantaina Syyriasta toimitettiin ensimmäinen oliiviöljyerä Venäjän Krimille. Se myydään myöhemmin muilla Venäjän alueilla.
Syyrialla, jolla on länsimaisten pakotteiden vuoksi ongelmia viljantoimituksissa, on kipeä leivän tarve.

Osapuolet allekirjoittivat huhtikuussa kauppaa ja taloudellista yhteistyötä koskevan muistion. He ovat sopineet perustavansa yhteisen kauppapaikan ja operaattorin alusten säännöllisen meriliikenteen takaamiseksi.
RT