OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Turkki etsii vaihtoehtoa F-35:lle, jos USA jättää Turkin ulkopuolelle – Erdogan

Jos Washington jatkaa Ankaran pitämistä F-35-projektin ulkopuolella, se etsii samankaltaisia ​​suihkukoneita muualta, Turkin presidentti varoitti Yhdysvaltain edustajaa lisäämällä, että hänen kotimaansa ei luovu Venäjän valmistamista S-400-ilmapuolustusjärjestelmistä.

Recep Tayyip Erdogan jakoi joitain yksityiskohtia kahdenvälisistä keskusteluista, joka hänellä oli viime viikolla Donald Trumpin kanssa. He yrittivät vähentää jännitteitä, jotka alkoivat Yhdysvaltojen jätettyä Turkin ulkopuolelle F-35-kehitysohjelmasta, vetoamalla Venäjän rakentamiin S-400-järjestelmien käyttöönottoon.

Puhuttaessaan hallitsevan AK-puolueensa jäseniä Erdogan sanoi sanoneensa Trumpille, että jos Washington jatkaa “tinkimätöntä kantaansa” F-35 -kehityksen mukana olevista maista, Turkin olisi siirryttävä muihin vaihtoehtoihin. Erdogan ei suostu jättämään S-400-järjestelmiä, joista jotkut ovat jo toimitettu Turkkiin, huolimatta siitä, että Trump yritti suostutella Erdogania luopumaan sopimuksesta Moskovan kanssa.

Viime viikolla Turkin johtaja kertoi toimittajille, että Yhdysvaltain presidentin ehdotus oli “suvereenien oikeuksien loukkaus”.
RT