OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Huthikapinalliset vapauttivat Yemenissä pidättämänsä Etelä-Korean ja Saudi-Arabian alukset

Jemenin houthikapinallliset vapauttivat kolme takavarikoitua alusta ja 16 pidätettyä miehistön jäsentä, ilmoittivat Etelä-Korean ulkoministeriö ja houthien sotilaslähde keskiviikkona.

Sunnuntain takavarikointi oli viimeisin meritapahtuma Jemenin ympäristössä, jossa Saudi-Arabia johtaa arabivaltioiden koalitiota houthikapinallisia vastaan, jotka hallitsevat pääkaupunkia ja useimpia väestökeskuksia ja joita on syytetty hyökkäyksistä meriliikenteessä, Reuters sanoi.

Tiistaina vapautetuista aluksista kaksi oli eteläkorealaista ja yksi oli Saudi-Arabian lipun alla purjehtiva, Etelä-Korean ministeriö sanoi. Saudi-Arabian johtama koalitio ilmoitti keskiviikkona, että tapaus oli ohi ja Saudi-Arabian lipun alla purjehtiva Rabigh 3 -alus oli annettu takaisin sen omistajille.
RT