OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jemenin houthikapinalliset takavarikoivat yhden Saudi-Arabian ja kaksi Etelä-Korean alusta

Jemenin houthikapinalliset takavarikoivat viikonloppuna Saudi-Arabian lipun alla purjehtivan hinaajan ja kaksi eteläkorealaista alusta, kapinalliset ja Soulin virkamiehet ilmoittivat tiistaina. Tapaus antaa taas uutta tuulta houthien hyökkäyksille Saudi-Arabiaa vastaan, koska yksi Riadin virkamies sanoi, että valtakunta on perustanut “avoimen kanavan” kapinallisten kanssa tavoitteena lopettaa neljä vuotta kestänyt konflikti, AFP kertoi.

Houthit tunnustivat, että he olivat takavarikoineet kolme alusta, myös saudi-aluksen, Punaisellamerellä muutaman mailin päässä Uqbanin saaresta, länteen kapinallisten pääkaupungista Sanaasta. Kolme alusta takavarikoitiin sen jälkeen kun ne saapuivat ”aluevesille ilman ennakkoilmoitusta”, kapinalliset kertoivat.

Soulin ulkoministeriön mukaan eteläkorealaista ruoppaajaa veti yksi korealainen ja yksi Saudi-Arabian liputtama hinaaja, kun houthit takavarikoivat ne. Ulkoministeriö lisäsi, että yhteensä 16 miehistön jäsentä, joista kaksi eteläkorealaista, oli viety Punaisenmeren Saleefin satamaan, missä kapinalliset pitivät heitä. “Kaikki kansalaisemme ovat kunnossa ja turvassa, ” virkamiehet kertoivat.

Jemenin kansainvälisesti tunnustettua hallitusta tukeva Saudi-Arabien johtama sotilaskoalitio syytti kapinallisia Rabigh-3: n “kaappaamisesta”, jota maailmanlaajuinen seurantasivusto kuvaili Saudin lipun alla purjehtivana aluksena.
RT