OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Uudet vaalit Israeliin Liebermanin kieltäytyessä hyväksymästä pääministeriehdokasta

Israeli on järjestämässä kolmannet vaalit tänä vuonna sen jälkeen, kun nationalistisen Yisrael Beiteinu -puolueen johtaja Avigdor Lieberman ilmoitti, että hän ei tue vähemmistöhallituksen muodostamista.

Selittäessään keskiviikkoista päätöstään, Lieberman syytti pääministeri Benjamin Netanyahua ja Kahol Lavanin johtajaa Benny Gantzia poliittisesta umpikujasta syyttäen kahta poliitikkoa kieltäytymästä suostumaan poliittiseen kompromissiin. “Kuninkaiden tekijänä” pidetty Liebermanin pieni puolue olisi voinut auttaa voittajan asettamisessa joko Netyanyahun tai Gantzin puolesta, jotka molemmat kamppailevat koalitiohallituksen muodostamiseksi.

Gantzilla on keskiyöhön asti aikaa uuden hallituksen muodostamiseen, mutta mahdollisuudet tapahtumaan nähdään yhä epätodennäköisempänä nyt, kun Lieberman on vetänyt puolueensa mahdollisesta koalitiosta.

Israel järjestää todennäköisesti uudet vaalit, jos Gantz ei noudata määräaikaa. Poliittinen kriisi voidaan kuitenkin välttää, jos hän liittyy Netanyahun johtamaan koalitiohallitukseen tai jos hän suostuu ryhtymään yhteistyöhön arabipuolueiden kanssa varmistaakseen tarvittavan enemmistön Israelin 120-paikkaisessa parlamentissa.
RT