OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ukraina väittää Venäjän tuhonnen palauttamansa alusten sisustuksen

Kiova väittää, että Venäjä olisi poistanut jopa lamput ja wc-pytyt viime vuonna takavarikoitujen merivoimien aluksista, FSB kuitenkin näytti videolla, alusten olevan täysin kunnossa.

Tekemällä suuria otsikoita länsimaisessa lehdistössä Kiova antoi väärän kuvan kolmesta sota-aluksestaan – “Berdyansk” ja “Nikopol” sekä hinaaja “Yany Kapu”, jotka Venäjä oli hyvän tahdon eleenä palauttanut keskiviikkona.

”Ne eivät kulje itsekseen”. Venäläiset tuhosivat ne – he jopa ottivat pois lamput, pistorasiat ja wc: t ”, valitti Ukrainan merivoimien komentaja Igor Voronchenko. “Näytämme koko maailmalle Venäjän barbaarisuuden aluksia kohtaan.”

FSB, joka oli viime marraskuussa alusten takavarikoinut rannikkovartiostovirasto, ei jättänyt vastaamatta stereotyyppejä täynnä olleisiin väitteisiin. Myöhemmin torstaina FSB julkaisi videon, josta nähtiin alukset vahingoittumattomina ainakin ennen luovutusta.

Yksityiskohtia sekä alusten ulkopuolelta että sisältä oli runsaasti, joista näkyi pääkansi ja silta, jotka kaikki näytti olevan kunnossa.

Tämän jälkeen kamera siirtyi alakertaan, näyttäen miehistöntilat ja keittiön. Kaikki näytti puhtaalta ja jopa wc oli vielä paikallaan.

Sota alukset ja hinaaja luovutettiin sekä Venäjän että Ukrainan sopimassa paikassa. Videossa ukrainalaisia merimiehiä nähdään allekirjoittamassa papereita, ennen kuin venäläiset toivottavat heille hyvää matkaa.
RT