OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

YK:n IAEA kehottaa Irania selittämään mistä löydetyt uraanijäämät ovat kotoisin

YK:n ydintarkkailijan on tarkoitus ensi viikolla keskustella Iranin kanssa uraanijäämien löytymisestä Teheranin alueelta, viraston toimitusjohtaja sanoi torstaina. Kansainvälisen atomienergiajärjestön mukaan Iran ei ollut toimittanut lisätietoja hiukkasten alkuperästä.

IAEA löysi uraanijäämät ​​paikasta, johon Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kiinnitti huomiota viime vuonna pitämässään puheessa kutsuen sitä ”salaisiksi atomivarastoiksi”, Reuters kertoi syyskuussa.

Teheran on sanonut, että alue on mattojenpesulaitos. Kaksi viikkoa sitten IAEA vahvisti jäsenmaille, että alueella otetuista ympäristönäytteistä oli havaittu luonnollisen uraanin jälkiä, joita ihmisen oli prosessoinut, mutta joita ei ollut rikastettu.

“Olemme jatkaneet vuorovaikutustamme Iranin kanssa siitä lähtien, mutta emme ole saaneet lisätietoja, ja asia on edelleen ratkaisematta”, IAEA: n toimitusjohtaja Cornel Feruta kertoi virastonsa 35-maan hallintoneuvoston neljännesvuosittaisessa kokouksessa.
RT