OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kreikkaan ei enää tulemista ilman pakolaisstatusta – pääministeri Mitsotakis

Kreikka ilmoitti perjantaina lähettävänsä enemmän rajavartijoita “sulkemaan ovet” maahanmuuttajille, joilla ei ole oleskeluoikeutta. Liike on viimeisin merkki turvapaikanhakijoita kohtaan kovenevasta asenteesta saapuneiden rajun lisääntymisen jälkeen.

Pääministeri Kyriakos Mitsotakis kertoi parlamentille hyväksyneensä 400 vartijan palkkaamisen Kreikan Turkin maarajalle ja 800 vartijan palkkaamisen Kreikan saarille, Reuters raportoi. Kreikka päivittää myös meripartiointitoimintaansa.

Heinäkuussa valittu konservatiivinen hallitus ilmoitti keskiviikkona aikovansa sulkea saarien ylikuormitetut pakolaisleirit ja korvata ne rajoittavammilla pidätyskeskuksilla.

”Kreikkaan tervetulleita ovat vain ne, jotka valitsemme. Ne, jotka eivät ole tervetulleita, palautetaan takaisin ”, Mitsotakis sanoi.
RT