OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Saksa karkoitti toistamiseen samana vuonna libanonilaisen taparikollisen

Libanonilaista alkuperää oleva taparikollinen karkotettiin Saksasta toistamiseen heinäkuun jälkeen. Ibrahim Miri ilmeistyi maahan viime kuussa ja haki turvapaikkaa maasta.

46-vuotias mies lennättiin Beirutiin lauantaina, päiviä odotettua aikaisemmin, ja luovutettiin Libanonin viranomaisille. Saksan viranomaiset hoitivat asian nopeutetusti ja päättivät, että Mirin alkuperäinen karkottamismääräys oli perusteltua ja että hänellä ei ole oikeutta hakea turvapaikkaa Euroopan maasta.

Sisäministeri Horst Seehofer kiitti entisen tuomitun pikaista palauttamista kotimaahansa sanomalla, että se “osoitti, mitä voidaan saavuttaa, jos Saksan ja muiden maiden välillä on hyvää yhteistyötä”, uutistoimisto dpa raportoi.

Miri on taparikollinen, jolla on korkea asema Miri-klaanissa, saksalaisessa järjestäytyneen rikollisuuden verkostossa, joka koostuu tuhansista Libanonin siirtolaisista, jotka saapuivat maahan 1980-luvulla. Miriä syytettiin 19 erillisestä rikoksesta Saksan tuomioistuimissa, muun muassa ryöstöstä, huumekaupasta ja kavalluksesta, ja hänet tuomittiin vankilaan.
RT