OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Venäläiset S-400-järjestelmät toimimaan erillisinä yksiköinä Naton ilmapuolustuksesta – Turkin puolustusministeri

Venäjältä ostetut S-400-ilmapuolustusohjusjärjestelmät pysyvät erillään Naton sotilasverkostosta, eivätkä tule aiheuttamaan ongelmia sen toiminnassa, Turkin puolustusministeri Hulusi Akar sanoi.

Puhuessaan Al Jazeeralle Akar sanoi, että S-400:taa ei tulla integroimaan Naton ilmapuolustusjärjestelmän kanssa, eikä se aiheuta uhkaa koalitiolle.

Turkki aloitti S-400-järjestelmien vastaanottamisen kesällä ja tarkoituksena on, että järjestelmä on käyttökunnossa ensi huhtikuussa. Akar vahvisti, että Ankara aikoo kokonaisuudessaan aktivoida Venäjällä valmistetut järjestelmät sen jälkeen, kun armeijan henkilökunta on suorittanut tarvittavan koulutuksen.

Washington on jatkuvasti painostanut maata purkamaan ohjussopimuksen Moskovan kanssa, mutta Turkki kieltäytyi tekemästä sitä vaatien, että se voi vapaasti valita keneltä aseita ostaa.

Yhdysvallat esti F-35-hävittäjien toimittamisen Turkkiin toivoen saavansa maan vakuuttuneeksi purkamaan S-400-kaupan. Akar vastasi, että jos Turkki ei saa luvattuja hävittäjiä, se on pakotettu etsimään vaihtoehtoja muualta.
RT