OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Deutsche Bank vaihtaa 18 000 työntekijää robotteihin

Osana radikaalia 8,3 miljardin dollarin rakenneuudistussuunnitelmaa monikansallinen Deutsche Bank on tähän mennessä vähentänyt yli 4000 työpaikkaa, ja vuoteen 2022 mennessä vähennyksiä tulee lisää noin 18 000.

Tekoälyn käyttö on “huomattavasti lisännyt tuottavuutta” tietyillä liiketoiminnan aloilla, sanoo Deutschen yritys- ja investointipankin johtaja Mark Matthews.

Hän kertoi Financial News -sivustolle, että tähän mennessä “680 000 tuntia käsityötä” on jo säästetty. Pankki on “käyttänyt robotteja käsittelemään 5 miljoonaa transaktiota yrityspankissaan ja suorittamaan 3,4 miljoonaa sekkiä sijoituspankissaan.”

Matthews kertoi, että henkilöstömäärä vähenee edelleen, siitä ei ole kysymystäkään. Mallimme on vähentää kustannuksia ja parantaa samalla valvontaympäristöämme ja asiakaskokemustamme. ”

Deutsche Bank pyrkii “automatisoimaan suuren osan konttoritoiminnoistaan” uuden strategian, nimeltään “Operations 4.0”, avulla, osana 6,6 miljardin dollarin säästöaloitetta seuraavan kolmen vuoden aikana.
RT