OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Venäjän sotalaiva “Marshal Ustinov” saapui Kapkaupunkiin ottaakseen ensimmäistä kertaa osaa yhteisharjoitukseen Kiinan ja Etelä-Afrikan merivoimien kanssa

Venäjän pohjoisen laivaston Slava-luokan ohjusristeilijä ‘Marshal Ustinov’ on saapunut yhteen maailman eteläisimmistä satamista, Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin. Se osallistuu myös yhteisharjoitukseen, johon osallistuu myös Kiina.

Risteilijä ja kaksi tukialusta saapuivat Etelä-Afrikan pääkaupunkiin kotimaansa Severomorskin tukikohdasta melkein viiden kuukauden ja 25 500 meripeninkulman (47 200 km) matkan jälkeen. Alukset pysähtyivät matkansa aikana Algeriassa, Egyptissä, Turkissa, Kreikassa, Kyproksella, Kap Verdessä ja Päiväntasaajan Guineassa osallistuen myös useisiin harjoituksiin ennen saapumistaan määränpäähänsä Etelä-Afrikkaan sunnuntaina.

Paikalliset tiedotusvälineet sanovat, että laivastovierailu saattaa osua toisen venäläisen laivan, siviilijäänmurtaja Akademik Tryoshnikovin tuloon, joka yleensä osallistuu Venäjän Etelämanner-tutkimukseen tuomalla miehistöjä ja tarvikkeita asemille.

Kiinan kansan vapautusarmeijan laivasto (PLAN) on lähettänyt 054A-tyyppisen fregatti Weifangin sotaharjoitukseen, kun taas Etelä-Afrikan laivastoa edustaa Valor-luokan fregatti Amatola. Kolme maata harjoittelevat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä MOSI-viestintäharjoituksessa, jonka on tarkoitus alkaa ensi viikon maanantaina ja jatkua aina joulukuun alkuun saakka.
RT