OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pakistan kutsui Norjan suurlähettilään puhutteluun Koranin polttamisesta mielenosoituksessa

Islamabad ilmaisi “syvän huolensa” ja käynnisti diplomaattiset toimet Koraanin polttamisesta Norjassa. Kirjaa pelastamaan yrittänyt mies ansaitsi Pakistanin sosiaalisessa mediassa suurta kiitosta.

Viime viikolla nuori muslimi otti yhteen Norjan Stop Islamizationin (SIAN) päällikkö Lars Thorsenin kanssa sen jälkeen, kun hän sytytti kopion Koraanista muslimien vastaisessa mielenosoituksessa Kristiansandin kaupungissa. Tapahtuman video aiheutti voimakkaan reaktion Pakistanissa, missä Ilyas Umer -nimistä miestä tervehdittiin sankariksi sosiaalisessa mediassa yrittäessään “pelastaa” islamin arvostetuimman kirjan.

Pakistanin ulkoministeriö kutsui viikonloppuna Norjan suurlähettilään puhutteluun siitä, että Thorsenin toimet “vahingoittivat 1,3 miljardin muslimin tunteita ympäri maailmaa, mukaan lukien Pakistanissa.”

Ministeriö totesi, että Koraanin polttamista “ei voida perustella ilmaisunvapauden nimissä”, ja kehotti Osloa “estämään” tällaisten tapausten esiintymisen tulevaisuudessa.

Muslimien vastaiset toimet ulkomailla ovat aikaisemmin käynnistäneet mielenosoituksia Pakistanissa. Vuonna 2010 järjestettiin mielenosoituksia Pakistanin kaupungeissa, sen jälkeen kun kiistanalainen floridalainen pastori Terry Jones ilmoitti aikomuksestaan polttaa Koraanin. Kaksi vuotta myöhemmin Yhdysvaltojen Karachin-suurlähetystön edessä järjestettiin massiivinen mielenosoitus amerikkalaiselle elokuvalle “Innocence of Muslims” (kääännös “Muslimien viattomuuus”), jota paikallisen muslimien yhteisö piti jumalanpilkkana.
RT