OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Saksan BASF käynnistää 10 miljardin dollarin petrokemikaalihankkeen Kiinassa

Maailman suurin kemikaalien tuottaja BASF on virallisesti aloittanut petrokemikaaliprojektinsa rakentamisen Kiinan eteläiseen provinssiin Guangdongiin. Se on suurin sijoitus saksalaisen yrityksen 154-vuotiseen historiaan.
Zhanjiangissa sijaitseva Verbund-projekti on Kiinan ensimmäinen kokonaan ulkomaisessa omistuksessa oleva kemikaalikompleksi, josta puitesopimus tehtiin tammikuussa.

“Olemme iloisia siitä, että mega-sijoitusprojektimme Kiinassa etenee”, sanoi BASF SE:n toimitusjohtaja Martin Brudermüller. “Olemme päättäneet tukea eteläisen Kiinan asiakkaitamme kasvun edistämisessä innovatiivisilla tuotteilla ja kestävillä ratkaisuilla.” Hän lisäsi, että uusi Verbund-projekti tulee olemaan “kestävän tuotannon malli, joka edistää kiertotalouden kehitystä Kiinassa”.

Se tuottaa pääasiassa teknisiä muoveja ja termoplastista polyuretaania (TPU) sekä joitain petrokemian tuotteita, joita käytetään laajasti auto-, elektroniikka- ja uusien energiaajoneuvojen teollisuudessa.

Hankkeen ensimmäisen vaiheen odotetaan alkavan vuonna 2022, ja sen tuotantokapasiteetti on 60 000 tonnia vuodessa. Koko projektin on tarkoitus valmistua vuoteen 2030 mennessä.

BASF on ollut mukana Kiinan markkinoilla vuosien ajan. Viime vuonna se myi tuotteita yli 7,3 miljardin euron (8 miljardin dollarin) arvosta Kiinan asiakkailleen ja sillä oli yli 9000 työntekijää alueella.
RT