OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Trump nimitti Yhdysvaltain Norjan suurlähettilään laivaston johtoon

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on nimittänyt laivaston uudeksi päälliköksi Norjan nykyisen suurlähettilään Ken Braithwaiten sanomalla, että hän ei ollut “tyytyväinen” tapaan, jolla erotettu merivoimien pääsihteeri Richard Spencerin käsitteli SEAL-sotilas Eddie Gallagherin tapausta.

Yhdysvaltain presidentti vahvisti sunnuntaina Spencerin eron twiittitulvassaan, sanoen, että “puolustusministeri Mark Esper on päättänyt hänen virkansa.” “Kiitän Richardia palvelusta ja sitoutumisesta”, hän lisäsi. Trump, joka sanallisesti vastusti sisäistä tarkistusta, jonka mukaan Gallagher olisi voinut menettää Trident-merkkinsä, twiittasi, että hän ei ollut “tyytyväinen” merivoimien tapaan kohdella SEAL-sotilasta. Gallagher tuomittiin tuomioistuimessa seitsemästä syytteestä, mukaan lukien aseettomien siviilien ampuminen ja haavoittuneen vangin puukottaminen, mutta näistä kuudesa hänet vapautettiin heinäkuussa ja todettiin syylliseksi ainoastaan poseeramasta valokuvassa puukottamalla surmatun isis-sotilaan ruumista.

”Häntä kohdeltiin erittäin huonosti, mutta siitä huolimatta hänet vapautettiin kaikista pääsyytöksistä. Palautin sen jälkeen Eddien arvon ”, Trump kirjoitti.

Trump sanoi, että Gallagher, joka oli jo ilmoittanut haluavansa lopettaa oikeudellisten asioidensa ratkaistun, “jää eläkkeelle rauhallisesti kaikilla ansaitsemillaan kunnianosoituksilla, mukaan lukien Trident-merkkinsä.”

Perusteltuaan Spencerin äkillistä lähtöä, Trump sanoi olevansa tyytymätön paitsi entisen merivoimien pääsihteerin tapaan käsitellä Gallagherin-tapausta, mutta myös epäonnistumisen suoristaa sopimusmenettelyjä ja käsitellä “aiemman hallinnon suuria kustannusylityksiä”.

Amiraali ja Norjan suurlähettiläs helmikuusta 2018 lähtien, Ken Braithwaite nimitetään täyttämään avoin paikka, Trump sanoi, kutsuen häntä “mieheksi, jolla on suuret saavutukset ja menestys”.

Spencer, jota Pentagonin päällikkö Mark Esper syytti yrittämästä vakuuttaa Valkoista taloa olemaan puuttumatta Gallagher-tapaukseen ja tekemästä niin selän takana, kertoi pyrkivänsä varmistamaan, että menettelymme ovat oikeudenmukaisia, avoimia ja johdonmukaisia uusimmasta sotilaasta lippuumme ja korkeimman johdon tasolle. ”

Puolustuministeriön sunnuntaina antamassa lausunnossa Esper mainitsi erottamisen syyksi ”avoimmuuden puutteen Spencerin keskusteluissa Valkoisen talon kanssa.”
RT