OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Uber menetti taksilisenssinsä Lontoossa

Uber on menettänyt toimilupansa Britannian pääkaupungissa sen jälkeen kun viranomaiset huomasivat, että vakuuttamattomien kuljettajien kanssa tehtiin yli 14 000 matkaa.

Transport for London (TfL) ilmoitti päätöksestä olla uusimatta yrityksen lisenssiä syyskuussa myönnetyn kahden kuukauden koeajan pidentämisen lopussa.

Se oli tunnistanut sarjan epäonnistumisia, mukaan lukien useita rikkomuksia, jotka vaaransivat matkustajat ja heidän turvallisuutensa.

“Vaikka TfL on käsitellyt joitain näistä asioista, virastolla ei ole luottamusta siihen, että vastaavat asiat eivät toistuisi tulevaisuudessa, mikä on johtanut siihen päättelyyn, että yritys ei ole sopiva ja asianmukainen tällä hetkellä”, hän totesi.

Päätös on merkittävä isku Uberille yhdellä sen suurimmista markkinoista, mutta se ei tarkoita, että yrityksen autot poistuisivat Lontoosta heti. Yritys voi silti toimia, kunnes kaikki valitusmahdollisuudet on käytetty loppuun. Se voi aloittaa virallisen menettelyn 21 päivän kuluessa.

Uberin Pohjois- ja Itä-Euroopan pääjohtaja Jamie Heywood sanoi, että päätös oli ”poikkeuksellinen ja väärä”.

”Olemme muuttaneet liiketoimintaamme perusteellisesti kahden viime vuoden aikana ja asettamassa turvallisuusstandardia. TfL löysi meidät sopivaksi ja asianmukaiseksi operaattoriksi vain kaksi kuukautta sitten, ja jatkamme menemistä eteenpäin ja pidemmälle ”, hän sanoi.

Heywood on luvannut, että “Lontoon Uberista riippuvaisten 3,5 miljoonan asiakkaan ja 45 000 lisenssoidun kuljettajien puolesta jatkamme toimintaamme normaalisti ja teemme kaikkemme työskennelläksemme TfL:n kanssa tilanteen ratkaisemiseksi”.

Syyskuussa TfL myönsi Uberille lisenssin kahden kuukauden jatkolle, johon liittyy useita ehtoja. Sääntelyviranomaisen mukaan yrityksen oli puututtava kuljettajien, vakuutusten ja turvallisuuden tarkistuksiin. Uber ei kuitenkaan ole sittemmin tyydyttänyt teoillaan liikenneviranomaisia.

Yhtiö kertoo, että sovellukseen on esitelty viimeisen kahden vuoden aikana joukko uusia turvaominaisuuksia. Aiemmin tässä kuussa Uber toi markkinoille järjestelmän, joka tarkistaa automaattisesti kuljettajien ja matkustajien hyvinvoinnin, kun matka keskeytyy pitkän pysähtymisen vuoksi.

Se on myös julkistanut “syrjinnästä ilmoittamisen” -painikkeen sovelluksessaan ja tehnyt yhteistyötä AA:n, (yleistä etua ja liikenneturvallisuutta ajaava yhtiö), kanssa turvallisuusvideon tuottamisesta kuljettajien kouluttamiseksi muun muassa tien lukemisesta, nopeudesta, tilanhallinnasta ja siitä, kuinka asiakkaat tulee jättää ja ottaa turvallisesti kyytiin.
RT