OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Vielä ei päätöksiä ole tehty – Kremlin Peskov mahdollisista WADAN:n sanktioista

Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov kertoi, että Maailman antidopingjärjestö (WADA) ei ole vielä tehnyt päätöksiä mahdollisista Venäjään kohdistettavista pakotteista sen jälkeen, kun pitkäaikainen doping keskustelu käynnistyi uudestaan.
“Ensinnäkin meidän on odotettava, kunnes WADA tekee konkreettisia päätöksiä”, Peskov sanoi.

”Urheiluviranomaisimme ovat olleet tiiviissä yhteydessä WADA:n kanssa ja aikovat jatkaa sitä edelleen.”

“Tähän mennessä ei ole tehty päätöksiä. Tiedätte, että Venäjän federaatio toimitti kaikki tarvittavat tiedot, koskien Moskovan laboratorion tietokiistaa. Odotetaan tuloksia ja Venäjän toimittamien raporttien analyysejä ”, hän lisäsi.

Doping keskustelut leimahtivat uudestaan yli kuukausi sitten, kun WADA väitetysti löysi epäjohdonmukaisuuksia yhdestä Moskovan laboratoriosta otetuista tiedoista ja aloitti menettelyn Venäjän antidopingviraston, RUSADA:n tilan tarkistamiseksi.

RUSADA sai aikaisemmin kuulla kunniansa kolmen vuoden keskeytyksestä valtavan dopingskandaalin seurauksena, joka johti Venäjän kilpailukieltoon PyeongChangin olympialaisissa 2018.

RUSADA:n entinen päällikkö Juri Ganus sanoi, että olisi “tragedia”, jos venäläiset urheilijat joutuisivat keskeyttämään kansainväliset urheilutapahtumat, mukaan lukien ensi kesän Japanin olympialaiset. Viime viikolla WADA:n vaatimustenmukaisuuden arviointikomitea suositteli, että RUSADA:n mukaantulo johtoryhmän kokoukseen joulukuussa jälleen peruuttaisiin.
RT