OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Bosnia-Herzegovinassa 5,4-magnitudin maanjäristys vain tunteja tuhoisan Albanian järistyksen jälkeen

Bosnia-Herzsegovinaan on iskenyt 5,4 voimakkuuden maanjäristys vain muutama tunti siitä, kun naapurimaahan Albaniaan iski 6,4-asteinen järistys. Bosnia-Herzegovinan järistys alkoi kello 09:19 UTC 10 kilometrin syvyydessä.

Järistys iski noin 6 km Blagajin kylän ulkopuolella. Järistyksen keskus oli noin 75 km maan pääkaupungista Sarajevosta etelään. Rakenteellisista vaurioista tai vammoista ei ole välittömästi ilmoitettu.

Ainakin seitsemän ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun Albanian pääkaupunki Tiranaan kohdistui vain muutama tuntia aikaisemmin maanjäristys. Useat rakennukset romahtivat ja raunioiden alle on jäänyt ihmisiä loukkuun.

Puolustusministeriön tiedottajan mukaan yksi kuolleista hyppäsi ikkunasta paniikissa. Noin 150 ihmistä on ilmoitettu loukkaantuneen.

Voimakas järistys tuntui serbialaisessa kaupungissa Novi Sadissa, joka on lähes 700 km päässä.

Albanian pääministeri Edi Rama vahvisti, että Saksan liittokansleri Angela Merkel, samoin kuin Makedonian ja Bulgarian johtajat, ovat aktivoineet hätäapujärjestelmänsä auttamaan kärsimään joutunutta maata selviytymään voimakkaimmasta maanjäristyksestä, jonka se on kokenut vuosikymmeniin.
RT