OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ilmansaasteet ovat muuttaneet New Delhin “kaasukammioksi”

Intian korkeimman oikeuden mukaan New Delhin hämmästyttävän huono ilmanlaatu on kuin”kaasukammio”, joka “tukahduttaa” asukkaat, ja surmaa sekä kaupungin viranomaisia että paikallisia viljelijöitä toimimattomuudesta kriisissä.

Ilmanlaadun heikentyessä vuosi vuodelta Intian pääkaupungissa, maanantaina pidetyssä istunnossa korkein oikeus totesi, että asuminen siellä on nyt ”huonompaa kuin Narak [helvetti”), ja vaati saada tietää, miksi viranomaiset eivät ole tehneet enemmän puuttuakseen asiaan.

”Jos olette kehittäneet tällaisen tilanteen maan pääkaupungissa, kuinka ihmiset selviävät? Kuinka maasta tulee maailmanlaajuinen supervalta, jos ette pysty hoitamaan tällaisia asioita? ”Tuomioistuimen tuomarit kysyivät Punjabin osavaltion pääsihteeriltä Shri Karan Avtar Singhiltä.

“Aika on mennyt, jolloin vain aina odotimme. Miksi tällainen vaan jatkuu?”

Tuomioistuin varoitti, että Punjabin, Haryanan ja Uttar Pradeshin osavaltioiden maanviljelijät jatkavat peltojen polttamista sadonkorjuun jälkeen seuraavalle kaudelle valmistautumiseksi. Vaikka prosessi on halvempaa kuin muut menetelmät, kuten sängen kitkeminen käsin, se vaikuttaa suuresti Intian ilman pilaantumiseen ja on tällä hetkellä laissa kielletty.

“Pitäisikö tällaista hyväksyä? Eikö tällainen ole pahempaa kuin sisällissota?” tuomarit kysyivät.
RT