OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Turkin viranomaiset määräsivät 168 ihmistä pidätettäväksi epäillyistä yhteyksistä Guleniin

Istanbulin syyttäjänvirasto määräsi tiistaina 168 ihmisen pidättämisestä, mukaan lukien sotilashenkilöitä, joiden epäillään olevan yhteydessä verkkoon, joka Ankaran mukaan järjesti vuonna 2016 vallankaappausyrityksen.

Turkki on murtanut Yhdysvalloissa asuvan muslimi pappi Fethullah Gulenin seuraajia ja operaatiot verkkoa vastaan ovat edelleen käynnissä.

Syyttäjänvirasto ilmoitti määränneensä pidätettäväksi kaksi siviiliä ja 52 armeijan henkilöstöä, mukaan lukien kaksi eläkkeellä olevaa everstiä, aktiivitehtävässä ollut everstiluutnantti ja kaksi entistä majuria, jotka ovat jo karkotettu armeijasta. Yli puolet heistä pidätettiin aikaisin tiistaiaamuna, Reuters raportoi.

Istanbulin poliisi ilmoitti pidättäneensä 15 henkeä 27:stä, joille syyttäjät ovat antaneet määräykset erillisessä tutkimuksessa, epäiltyjen käyttäessä ByLockia, salattua viestisovellusta, jota väitetään käytettävän Gulenin verkossa.