OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Aasian investoitava 800 miljardia dollaria 10 vuoden aikana, jotta ruoka riittäisi

Aasian väkiluku voi kasvaa noin 250 miljoonalla seuraavan vuosikymmenen aikana. Vaikka kuluttajat vaativat turvallisempaa, terveellisempää ja kestävämpää ruokaa, uusi tutkimus osoittaa, että mantereella ei ole kykyä ruokkia itseään.

Aasia luottaa “tuontiin, joka virtaa pitkien toimitusketjujen läpi Amerikasta, Euroopasta ja Afrikasta”, todetaan PwC: n, Rabobankin ja investointiyritys Temasekin raportissa.

“Jos tämä investointi ei toteudu, uskomme teollisuuden kamppailevan kysynnän seuraamiseksi, mikä johtaa Aasian väestön huonompiin elintarviketuloksiin”, raportti selittää.

Ruokamenojen odotetaan kasvavan yli kaksinkertaiseksi vuoteen 2030 mennessä nykyisestä 4 biljoonasta dollarista.

“Yleensä Latinalaisen Amerikan, Itä-Afrikan ja Etelä-Aasian maat ovat elintarvikkeiden nettoviejiä, kun taas suurin osa muusta Aasiasta ja Afrikasta ovat edelleen elintarvikkeiden nettotuojaita”, kansainvälisen kaupan avaintilastot ja -suuntaukset -raportti lisäsi.

Se huomautti, että ilmastonmuutos ja väestönkasvu lisää myös alueen ongelmia aiheuttaen tarjontaongelmia ja hintojen epävakautta. Peltoalan määrän jokaiselle Aasiassa olevalle henkilölle odotetaan vähenevän viidellä prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

PwC:n Aasian ja Tyynenmeren alueen kauppojen strategia- ja operatiivisen toiminnan johtaja Richard Skinnerin mukaan nämä tekijät maalaavat haastavan kuvan. Hän kertoi CNBC: lle: “Jos emme ratkaise tätä, olemme huonossa asemassa 10 vuoden kuluttua.”

Aasian maatalouden elintarviketeollisuudessa on 800 miljardin dollarin sijoitusmahdollisuus, joka on täytettävä seuraavan vuosikymmenen aikana, Skinner sanoi. Hän selitti, että etenkin tekniikka ja innovaatiot tulevat olemaan avainasemassa tämän ratkaisemisessa.
RT