OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Brasilia nimitti diplomaatti Forsterin Washingtonin suurlähettilääksi

Brasilian hallitus lähetti tiistaina senaatille uradiplomaatti Nestor Forsterin nimityksen Yhdysvaltojen suurlähettilääksi. Liike lopetti tapahtumaketjun, jossa presidentti Jair Bolsonaro yritti nimittää oman poikansa tehtävään.

Forsterin, joka on tällä hetkellä Washingtonin suurlähetystön asianajaja, on vielä käytävä senaatin ulkosuhteiden valiokunnan kuultavana ja hänen nimensä on hyväksyttävä äänestysistunnossa.

Brasilian hallitus totesi, että se ei odota vastustusta hänen nimityksessään, ja on saanut asiasta positiivista palautetta Yhdysvalloilta.

Bolsonaro oli alun perin vaatinut poikansa Eduardon nimittämistä suurlähettilääksi, mutta luopui lopulta ajatuksesta keskellä kiista hänen silloisen poliittisen puolueensa, PSL:n kanssa, Reuters sanoi. Yhdessä vaiheessa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi, että hän toivottaa tervetulleeksi Eduardon suurlähettilääksi.
RT