OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ranskalaiset maanviljelijät jyristivät 1000 traktorilla Pariisiin

Noin tuhat traktoria jyristi Pariisiin, kun ranskalaiset maanviljelijät protestoivat hallituksen politiikkaa ja kansainvälisiä kauppasopimuksia vastaan, jotka heidän mukaansa vaikuttavat heidän tulokseensa ja siten heidän elämänlaatuunsa.

Turhautuneet maanviljelijät kokoontuvat Avenue Fochilla, lähellä Champs Elyseestä ja Riemukaarta.

Mielenosoituksen järjestivät kaksi tärkeintä maanviljelijäliittoa, jotka ovat vaatineet yhteistä kokousta presidentti Emmanuel Macronin kanssa keskustellakseen hänen politiikastaan, jonka he väittävät vahingoittavan maatalousalaa.

Viljelijät valittavat myös tiedotusvälineiden ja poliittisen toiminnan laajalle levinneestä “maatalouden mustamaalaamisesta”, jossa maataloudesta on tullut uhrautuva lammas ympäristöasioissa.

Vegaaniaktivistit ovat ilmoittaneet hyökänneensä tiloille ja lihakauppoihin eläinten hyvinvointia koskevissa huolenaiheissa, ja ympäristöryhmät ovat kritisoineet glyfosaatin käyttöä ja vaatineet sen kieltämistä.

Macron on ilmaissut kiinnostuksensa “rikkaruohotuhoojan” kieltämiselle vuoteen 2021 mennessä, mikä ylittää nykyisen EU:n sääntelyn.

Ranska on EU:n suurin maataloustuottaja, ja sen viljelijät ovat raivoissaan ryhmän kauppasopimuksista Kanadan ja Etelä-Amerikan Mercosur-ryhmän kaltaisten kauppojen kanssa, jotka heidän mukaansa täyttävät Euroopan markkinat halvemmilla ja heikompi tasoisemmilla tuotteilla.

Samanlaisia mielenosoituksia on viime päivinä järjestetty kaikkialla Euroopassa.
RT