OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Saudi johtoinen koalitio vapautti 200 huthikapinallista

Jemenissä taisteleva Saudi-Arabian johtama koalitio sanoo vapauttaneensa 200 houthikapinallista edistääkseen YK:n välittämää sopimusta, jonka tarkoituksena on lopettaa sota arabimaailman köyhimmässä maassa, AP raportoi.

Saudi-Arabian valtion ylläpitämä uutistoimisto lainasi tiistaina koalition edustajaa eversti Turki al-Malkia sanoen, että muutoksen tarkoituksena oli tasoittaa tietä suuremmalle ja pitkään viivästyneelle vankien vaihdolle, josta sovittiin viime vuonna.

Koalitio tulee myös työskentelemään YK:n kanssa potilaiden lennättämiseksi pois kapinallisten pääkaupungista Sanaasta ulkomaille hoidettavaksi, Al-Malki sanoi.

Koalitio on taistellut kapinallisia vastaan vuodesta 2015. Osapuolet allekirjoittivat Ruotsissa viime joulukuussa YK:n välittämän rauhansopimuksen, mutta se odottaa vielä täytäntöön panoa.
RT