OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Epstein-jutun tuomari: Uskomatonta, että hän voisi kuolla huomaamattomasti vankeudessa – vaatii täyttä selvitystä

Jeffrey Epsteinin seksikauppaa koskevan asian johtajana toiminut liittovaltion tuomari sanoi, että on ”uskomatonta” , että kuka tahansa vanki, etenkin niin kiistanalainen ja korkea profiilin henkilö, kuin Epstein, voisi kuolla kaltereiden takana ilman, että vartijat sitä huomaisivat.

Tuomari Richard Berman ilmaisi sokkinsa varakkaan rahoittajan kuolemasta – tuomitsemalla kuolemansyyntutkijoiden vaittämän itsemurhasta – ja ehdotti New York Timesille osoitetussa kirjeessä, että vankilaviranomaiset epäonnistuivat velvollisuudessaan suojella kaikkia vankeja.

“Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että on uskomatonta ajatella, että kuka tahansa voisi huomaamatta kuolla Metropolitan Correctional Centerissä. Vankeinhoitolaitoksen tehtävänä on varmistaa liittovaltion vankien turvallisuus.”

Tuomari huomautti myös vastaamattomista kysymyksistä, koskien työssä olleista vartijoista Epsteinin itsemurhan aikaan. Väittämällä, että heitä vastaan viime viikolla nostetut oikeusjutut eivät anna vastauksia.

“Syyte kahta Metropolitan Correctional Centerin vartijaa kohtaan siitä, etteivät olisivat tarkastaneet vankeja yönä jolloin Epstein kuoli, ei ole täydellinen selvitys siitä, mitä herra Epsteinin perhe, hänen väitetyt uhrinsa ja kansalaiset ovat oikeutettuja saamaan”, Berman kirjoitti.

Epstein löydettiin kuolleena Manhattanilla sijaitsevan vankilan sellistä elokuussa hänen odottaessaan oikeudenkäyntiä liittovaltion seksikauppaa koskevista syytteistä, joista hän saattoi joutua vuosikymmenien ajaksi telkien taakse. Hänen kuolemansa on johtanut verkossa mahdollisiin salaliittoteorioihin, joita osaltaan tukee rahoittajan rikas ja voimakas tuttavuus joukko, johon kuuluivat miljardöörit, Yhdysvaltain presidentit ja jopa Ison-Britannian kuninkaalliset. Myös tunnettuja tutkijoita on kommentoinut kuolemansyyntutkijoiden selvitystä, koska kuolemaan johtaneet todisteet eivät ole tukeneet selvitystä itsemurhasta.