OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvaltain antidopinginvastaava haluaa kieltää kaikki Venäjän urheilijat vuoden 2020 Tokion kisoissa

Yhdysvaltain antidopingviraston (USADA) päällikkö Travis Tygart on kehottanut Maailman antidopingjärjestöä (WADA) asettamaan Venäjälle täydellisen kiellon ja ehdottanut, että urheilijat olisi, jopa puolueettomina, kiellettävä Tokion olympialaisista vuonna 2020.

Tygart väitti, että tällainen vaihe auttaisi “suojelemaan puhtaita urheilijoita” ja rankaisemaan Venäjää väitetyistä dopingloukkauksista.

“WADA:n on tiukennettava ja asetettava Venäjän urheilijoiden osallistumiselle olympialaisiin täydet rajoitukset, jotka säännöt sallivat”, Tygart sanoi.

“Vain sellaisella päättäväisellä reaktiolla on mahdollisuus saada Venäjän huomio, muuttaa käyttäytymistä ja suojella nykypäivän puhtaita urheilijoita, jotka kilpailevat Tokiossa, sekä Venäjän tulevien urheilijoiden sukupolvia, jotka ansaitsevat paremman kuin kyynisen, heikon vastauksen maailman toistuviin vaatimuksiin saada Venäjää puhdistamaan toimintansa “, hän lisäsi.

Venäjän doping jatkumo alkoi uudestaan yli kuukausi sitten, kun WADA väitti löytäneensä epäjohdonmukaisuuksia yhdessä Moskovan laboratorioista otetusta datasta ja aloitti menettelyn Venäjän antidopingviraston (RUSADA) tilan tarkistamiseksi.

WADA:n vaatimustenmukaisuuden arviointikomitea suositteli tiistaina julistamaan RUSADA vaatimusten vastaiseksi toimijaksi neljän vuoden ajaksi ja kieltämään maan isännöimästä suurempia tapahtumia.

Komitea ei pyytänyt venäläisten urheilijoiden yleistä kieltoa, mainitsemalla, että puhtaiden urheilijoiden, jotka eivät ole koskaan olleet mukana doping tilanteissa, tulisi olla mahdollisuus kilpailla, kuten tapahtui vuoden 2018 talviolympialaisissa.
RT