OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Macron tyrmäsi Ankaran operaation Syyriassa, Turkin ulkoministeri Cavusoglu kutsuu Macronia “terrorismin sponsoriksi”

Ranskan presidentti ja Turkin ulkoministeri ovat tykittäneet toisiaan Ankaran sotilaallisesta hyökkäyksestä Syyriaan, joka synnytti kismaa Naton jäsenten välille.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron varoitti torstaina Turkkia siitä, että se vieraanuttaa liittolaisiaan eikä sen pitäisi olla riippuvainen monikansallisen liiton tuesta samalla kun se suorittaa laajalti tuomittuja sotilasoperaatioita kurdeja vastaan ​​Pohjois-Syyriassa “tosiasiallisesti toimeenpantuna”.

Mevlut Cavusoglu reagoi nopeasti ja viittasi Macronin aikaisempiin tapaamisiin kurdien edustajien kanssa.

“Hän on jo terroristijärjestön sponsori ja isännöi heitä jatkuvasti Elyseessä. Jos hän sanoo hänen liittolaisensa olevan terroristijärjestö … ei oikeastaan ​​ole mitään sanottavaa”, Cavusoglu kertoi parlamentin toimittajille. Hän jatkoi hyökkäyksiään Macronin ulkopolitiikkaa kohtaan sanomalla, että Ranskan presidentti “ei voi olla Euroopan johtaja vapisemalla näin”.

“Tällä hetkellä Euroopassa on tyhjiö ja hän yrittää olla sen johtaja”, Cavusoglu huudahti.

Ankaran lokakuun alussa aloittama “Peace spring”-operaatio kohdistuu Pohjois-Syyrian kurdijoukkoihin, joita se pitää terroristeina. Vaikka Turkki vaati, että operaatio on välttämätön Syyrian pakolaisten turvalliselle paluulle kotimaahan, NATO-liittolaiset ovat tuominneet hyökkäyksen. Turkin tukemia joukkoja on myös syytetty vakavista väärinkäytöksistä ja sotarikoksista operaation aikana.

Kesken operaatiota Macron isännöi kurdien johtamien Syyrian demokraattisten joukkojen (SDF) tiedottajaa Jihane Ahmedia, osoittaen Ranskan tukevan kurdeja heidän taistelussaan Syyriassa islamilaista valtiota vastaan.

Vihaisena, koska Turkki ei saanut tukea operaatiolleen liittolaisiltaan, se, Naton toiseksi suurimmalla armeijalla, ei ilmoittanut kannattavansa allianssin Puolan ja Baltian puolustussuunnitelmaa. Liiton uusi sotilassuunnitelma, jota se väittää olevan Venäjän uhka, vaatii kaikkien jäsenvaltioiden yksimielisen hyväksynnän.
RT