OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pohjois-Korea laukaisi kaksi tunnistamatonta ammusta kohti Japaninmerta

Japanin ja Etelä-Korean armeijan virkamiesten mukaan Pohjois-Korea laukaisi kaksi tunnistamatonta ammusta kohti Japaninmerta. Laukaisun uskotaan tulleen Etelä-Hamgyongin maakunnasta.

Aikaisemmat laukaisut ovat osoittautuneet ohjus- sekä muiden aseiden kokeiksi.

Etelä-Korean armeija ilmoitti ensin, että yksi ammus oli laukaistu, mutta rekisteröi myöhemmin toisen laukauksen. Samoin Japanin rannikkovartiosto vahvisti alun perin, että ainakin yksi ohjus oli syöksynyt mereen maan yksinomaisen talousvyöhykkeen ulkopuolella.

Viime viikonloppuna Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un valvoi kahden rannikkotykistöyksikön suorittamia “todellisia sotamaisia ​​harjoituksia”. Soulin mukaan harjoitukset rikkoivat kahdenvälistä sopimusta, jonka tarkoituksena on rakentaa luottamusta vieraantuneiden naapureiden välillä.

Aikaisemmin marraskuussa Pohjois-Korea testasi “suuria rakettinheittimiä”, valtion hallinnoiman Korean keskusuutistoimiston (KCNA) mukaan. Kokeilun menestys osoitti “jatkuvan tulitusjärjestelmän” kyvyn “tuhota kokonaan” viholliskohteiden ryhmiä.
RT