OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

UNHCR:n päällikkö kehottaa Kreikkaa parantamaan pakolaisleirien olosuhteita

YK:n pakolaisjärjestö kehotti keskiviikkona Kreikan hallitusta parantamaan elinolosuhteita siirtolaisten leireillä. Kreikan uusi konservatiivinen hallitus ilmoitti sulkevansa oven ihmisiltä, joilla ei ole oikeutta oleskella maassa, ja ilmoitti aikovansa sulkea ylikuormitetut pakolaisleirit.

Pakolaisleirit voitaisiin korvata pidätyskeskuksilla, joita voidaan käyttää sekä kielteisten päätöksien saaneiden turvapaikanhakijoiden karkottamiseen että uusien tulokkaiden vastaanotto- ja käsittelykeskuksina.

”Emme voi hyväksyä sitä, että pakolaiset elävät niin surkeissa elinoloissa. Olosuhteet ovat erittäin haastavat ja niitä on kiireellisesti parannettava ”, komissaari Filippo Grandi kertoi vieraillessaan Lesbosin saaren leireillä. Grandi sanoi, että siirtolaiskriisi vaikuttaa Kreikkaan eniten EU:n rannikkovaltioista, ja pyysi kollektiivista eurooppalaista ratkaisua ilman huoltajaa tulevien alaikäisten suojelemiseksi.

Naapurimaa Turkista saapuvien maahanmuuttajien määrä on jälleen lisääntynyt viime kuukausina, ja yli 37 000 ihmistä on saapunut jo ylitäytettyihin tiloihin Egeanmeren itäpuolelle oleville saarille.
RT